Låter det härligt med böljande kullar, äppellundar, pittoreska byar, Haväng och fantastisk mat? Då tycker vi att du ska passa på och besöka Österlen, där allt det här finns. För att verkligen maxa din upplevelse kan du välja att vandra längs landskapet på Österlenleden.

Inled ditt besök på Österlen med att njuta av det vackra och anrika Ystad Saltsjöbad. Redan 1897 invigdes det första hotell Ystad Saltsjöbad med 16 rum i en trevåningsvilla av trä. I en byggnad bredvid kunde gästerna njuta av varma och kalla bad.

Under de drygt 120 år som har gått sedan dess har hotellet naturligtvis byggts om, moderniserats och byggts till. Idag finns det 140 rum och 286 bäddar på hotellet, som har en klassisk New Port-stil. Tanken är att vara ett modernt hotell med all tänkbar bekvämlighet samtidigt som man tar tillvara på närheten till havet och all den lokala charmen.

För att ytterligare förhöja upplevelsen av hotellet byggdes spa-avdelningen ut 2014. Här kan du njuta av avslappnande utomhusbad i varma bassänger eller härliga behandlingar för både ansikte, kropp och själ.

Vandra längs Österlenleden

För att få se Österlen på nära håll och ta in landskapet till fullo tar du med dig vandrarkängorna och styr kosan mot Österlenleden.

Österlenleden är en av Sveriges signaturvandringsleder. Den sträcker sig från ystad till Andrarum längs med kusten och Haväng. Hela Österlenleden ingår i Skåneleden, så om du får smak på vandring och inte tycker att de 19 milen räcker finns det möjlighet att fortsätta vidare.

Vandringsleden är vacker och lättvandrad, så du behöver inte vara orolig för att inte klara av den. Om du verkligen vill vara på den säkra sidan kan du ladda med kräm mot fotsvamp och skavsårsplåster, och glöm för all del inte solkräm.

Österlenleden består av 14 leder som kommer lotsa dig genom hela landskapet. Välj de som du tycker är intressantast eller vackrast, eller vandra dem allihop.

Vi som älskar havet rekommenderar definitivt att du ska vandra längs havet. Börja i Kåseberga, och gå norrut mot Borrby strandbad. På vägen kommer du passera Löderups strandbad och Hagestads och Sandhammarens naturreservat. Längs hela sträckan kan du självklart bada. Dessutom finns det mängder med vrak efter skepp som gått i kvav att fascineras av längs vägen..