Lider din semester mot sitt slut? Känns det som om den gärna kunde fått hålla på ett tag till, för du är inte klar med att vara ledig och njuta av dagarna? Oroa dig inte, det finns en hel massa knep för hur du ska få känslan av semester att hålla i sig längre. Här delar vi med oss av våra bästa knep!

Jobba på distans

Om du har möjlighet att jobba på andra ställen än på ditt kontor – gör det! Jobba hemma kan vara härligt, och tillåta solskensluncher och altankaffe. Men du kan också åka iväg till andra platser och jobba under arbetstiden och sedan semesternjuta av kvällar och morgnar.

Behöver du ha möten finns det excellenta videotjänster, och du kan till exempel boka in dig på ett kontorshotell i Stockholm. Kontorshotell är också ett bra tips till dig om du har familjen med dig, och ändå behöver lite lugn och ro för att arbeta.

Gör dagsutflykter

Du behöver inte sluta turista bara för att semestern är slut. Planera istället små dagsturer där du turistar i någon närbelägen ort. Eller varför inte din hemort? Besök en lekplats du aldrig har varit på, eller gå på museum. Är du konstintresserad så letar du upp ett galleri du kan besöka.

Är du friluftsintresserad är det perfekt med små turer över helgen. För att hålla nere restiden är det smart att hålla sig i närområdet. Men att sova i tält och laga mat ute är härligt även om det inte är långt från ditt hem.

Lyxiga hemma-aktiviteter

En sak som är speciell för semestern är att det finns mer tid för saker. Det är inte samma jäkt som på vardagarna.

Låt känslan av att ha hur mycket tid som helst stanna kvar genom att laga härliga helgfrukostar. Kanske köper du nybakat bröd, eller så bakar du scones. Apelsinmarmelad och mycket kaffe. Färsk frukt, och en kaka som avslutning.

Ett annat tips är att göra ett hemmaspa en vardagskväll. Lägg en ansiktsmask och lägg dig i ett varmt bad. Har du inte badkar tar du en varm dusch istället. Skrubba hela kroppen för att få igång blodcirkulationen. Köp lyxigt doftande lotion och smörj in dig efter skrubben. Kanske kan du också lyxa med en härlig ansiktscreme.