Våren är runt hörnet och så fort solen tittar fram vill vi så klart njuta av solskenet så mycket vi bara kan. Visst är det underbart att sitta på en uteservering när solen skiner i Stockholm! Idag ska vi tipsa om några av Stockholms finaste caféer, för vem älskar inte en god bulle och en kopp kaffe? På Nortullsgatan 4 hittar vi Café Pascal, det populäraste caféet i huvudstaden enligt alla recensioner på Google reviews. De har fått 4,5 stjärnor i genomsnitt baserat på 1 254 recensioner, och det säger en hel del!

På Café Pascal har de tagit caféupplevelsen till nästa nivå och det känns som att man är på ett lyxigt spahotell när man tar en fika där. Utanför står det ett par runda cafébord med flätade pallar som för tankarna till Paris. Bakverken ska vi inte ens tala om… och kaffet serveras till perfektion. Ett klart måste nästa gång du ska fika i Stockholm.

Franklin Coffee House på Upplandsgatan 47 serverar underbara sallader, smörgåsar, pajer, varmrätter och bakelser som får det att vattnas i munnen. De har något mumsigt att erbjuda oavsett vilken tid det är på dagen, med en frukostmeny, en lunchmeny och en fikameny. Kanske är deras grekiska pajer allra populärast, med spännande fyllningar som spenat och ost, skinka och ost, kyckling, korv och fetaost. Men för er som gillar varm choklad har också någonting att se fram emot! De har nio olika versioner av varm choklad på menyn, med specialiteter som “vit / oreo choklad” och “jordgubb / vanilj choklad”. Mums!