Här i Europa är vi bortskämda med flera fantastiska skidorter, och för många svenskar duger det gott med våra inhemska fjäll. Men för den äventyrslystne finns det fantastiska skidorter att upptäcka också på andra kontinenter. I Kanada, världens näst största land, finner man några av de absolut bästa skidområdena som är väl värda ett besök.

Whistler

Detta skidområde är landets största, med över 200 pister och en fallhöjd på 1600 meter. Den stora snömängden garanterar en lång säsong, och offpist-områdena är en sann upplevelse. Liftsystemet sträcker sig över två berg, Whistler och Blackcomb, och nedfarterna bjuder på fantastiska utsikter. Här finns något för alla, till och med för den som inte vill spänna på sig pjäxorna. Varför inte kosta på sig en helikoptertur och njuta av landskapet från ovan? I Whistler kan man hitta boenden i alla prisklasser, vilket gör det tillgängligt även för den som reser på en tight budget.

Fernie

I British Columbia finner man denna skidort som varit relativt okänd internationellt fram tills för bara några år sen. Detta är platsen för dig som verkligen vill fokusera på skidåkningen, och det finns pister i alla svårighetsgrader. För att komma till Fernie flyger man in via Calgary som ligger cirka 30 mil bort. Det finns gott om bra hotell, men det gäller att vara ute i god tid eftersom orten ökar allt mer i popularitet.

Banff

Denna skidort är belägen i anslutning till Kanadas äldsta nationalpark, så här finns gott om upplevelser att utforska utöver skidåkningen. Det finns 274 backar, och med Nordamerikas längsta skidsäsong finns det tid att utforska dem alla. Här hittar du boenden av alla slag, och för den som helst bor i självhushåll finns det en välsorterad matbutik till hands. Med pudersnö, vildmarksliv och en påtagligt nordamerikansk anda är detta ett resmål som inte gör något besviken.