En klassisk skidresa för svenskar är att åka till Åre. Och det är inte för intet som Åre är en klassiker – här finns något för alla. Snyggt designade hotell i Åre-Björnen för det nyförälskade paret, familjevänliga boenden och områden med fokus på de minsta åkarna, och så självklart ett enormt utbud för de festsugna ungdomarna inne i Åre by.

För familjen

Familjer som är ute efter skidåkning kan med fördel välja Åre Björnen. Här finns en mängd olika boenden att välja bland, både stugor, lägenheter och hotell. För många familjer är det höjden av mysighet att tillbringa en vecka i en fjällstuga, med att åka skidor på dagarna och laga mat och umgås på kvällarna.

Restaurangutbudet i Åre är stort och varierat, så det är inga problem att hitta något som passar, både smak- och prismässigt. De flesta restaurangerna välkomnar självklart barn, och erbjuder även en anpassad meny med välkända barnfavoriter.

Skidåkningen

Skidåkningen i Björnen är i mångt och mycket också anpassad för barnfamiljer. Runt Valles torg finns det en mängd aktiviteter för barn, såsom after ski, musikstudio och gruva. Snögubben Valle dyker också upp här flera gånger i veckan. Alldeles i närheten ligger barnområdet med knapplift och rullband för de allra minsta.

Björnlandet, vid Järvenliften, är en sagoskog som lockar hela familjen. Här finns en bana med en mängd olika stopp med olika aktiviteter när åkarna behöver en paus. Till exempel kan man spela på träinstrument eller köra träskoter. Och om inget stopp behövs så erbjuder själva skidåkningen längs banan en härlig upplevelse som alla barn brukar uppskatta och prata om länge efteråt. Vi Björnlandet finns det också möjlighet att grilla lunch utomhus, vilket brukar vara en hejdundrande succe bland de yngre familjemedlemmarna.

Snow Park

Vid toppen av Björnen-liften finns området som alla barn alltid tjatar om: Snow park och Fun ride! Det här är drömmen för alla de våghalsiga hjälmfotingarna. De susar nedför puckelpisten i halsbrytande fart, medan föräldrarna förfärat försöker komma ikapp dem.

I Åre, vid Rödkullen/Bräcke, finns en Fun ride också, och där hittar du gupp, hopp och velodromer. Fun ride är gjord för att alla ska hitta något som passar dem.