För oss är det att bo på hotell som är en stor del av grejen med att åka iväg, om så bara för en natt. Men för att bo på hotell behöver man oftast ta sig till hotellet.

Jo, visst kan man bo på hotell i sin egen stad. Det kan till och med vara bättre än att åka iväg. Turista i sin egen stad är en alldeles speciell upplevelse. Lyxen i att bo på hotell och ta på sig turistglasögonen på de hemtama stadsgatorna gör hela upplevelsen ännu lite härligare.

Men oftast är det ju ändå så att det är när vi åker iväg som vi bor på hotell. Är du som vi så är det inte resan som är målet, utan resan är snarare något som måste klaras av innan vi når målet. Så baserat på vår erfarenhet har vi samlat några tips för att få resan att gå fortare.

Mat och dryck

Med mat i magen och en vattenflaska nära till hands kommer resan att kännas betydlig mer uthärdlig. Om du inte vill lägga halva reskassan på att köpa ganska dålig mat under transporten så finns det flera smarta knep.

Tag med gott, nybakat bröd. Packa ner goda pålägg i en mjuk kylväska och bygg ihop en lyxmacka när du känner hungern sätta in. Exempel på goda pålägg är avocado, lufttorkad skinka, brie, Västerbottenost, tryffelsalami och för all del – stekt ägg.

Lite godis är också bra att ha. Välj din favorit, eller varför inte testa choklad gjord på Stevia?

Tag med en bok

Pocketböcker är lätta och tar inte så mycket plats i väskan. Ladda upp med några nya titlar innan du åker iväg, och låt resan erbjuda lästid.

Dock kan det vara bra att även se till att du har öronproppar eller hörlurar med dig, för det är sällan helt tyst när man reser, och det kan vara svårt att stänga ute grannens samtal när du vill koncentrera dig på handlingen.

Det finns förstås också ljudböcker, och det är ju perfekt att ha med på resan. Skaffa ett abonnemang på någon av ljudbokstjänsterna så har du ett helt bibliotek i telefonen.