Såhär mitt på hösten kan det behövas en ljusglimt att se fram emot mitt bland allt regn och rusk. Här ger vi några tips på saker som kan sätta guldkant på din tillvaro och erbjuda en stunds avkoppling från vardagslunken. Hur mycket tid och pengar du vill avsätta för din avkoppling väljer du själv utifrån dina ramar och önskemål. Tänk på att ibland är det enklaste det bästa! Kanske räcker det med att stänga av mobilen, låsa dörren, tända några levande ljus och krypa upp under en filt i ett soffhörn med din favoritbok eller ett lyxigt magasin på fredagskvällen för att du ska känna att du varvar ner och kopplar av. Inled lördagen med en långfrukost antingen hemma med nybakat bröd (köpt eller hembakat) och dina favoritpålägg eller på ett café eller hotell med frukostservering. Gör därefter något du har saknat och längtat efter – ta en långpromenad, shoppa eller boka en massage. Avsluta kvällen med en god middag med ditt favoritsällskap, oavsett om det är du eller någon annan.

Ta in en natt på hotell

Ett lätt sätt att komma bort och svepa in sig i en känsla av lyx är att ta in en natt på hotell. Du behöver inte ens åka iväg långt, utan kan stanna i din egen hembygd och ändå uppnå ditt syfte. Checka in på eftermiddagen, beställ ett glas bubbel med rumsservice, kryp ner i ett varmt bad. Gå ut och ät middag innan du bäddar ner dig i den fluffiga nybäddade sängen med sina krispiga lakan för en god natts sömn. När du vaknar väntar en härlig hotellfrukost med uppdukad buffé och nygjort kaffe på dig!

Res bort över en helg

Om du har lite mer tid och budget för din avkopplingshelg så kan åka iväg på en weekend-resa någonstans. Kanske till en storstad för att känna pulsen, eller tvärtom till ett Bed & Breakfast någonstans ute på landet för att ta in lugnet och naturen. Kanske vill du fokusera på dig själv och nuet genom att åka på yoga-retreat? Det finns yogaresor i hela Europa, så du kan kombinera yoga med att se och uppleva en ny destination.