Ramundbergets Fjällgård är hotellet för dig som letar efter en snö- och vinterupplevelse som inte är densamma som vanligt. Hotellet är beläget mitt i den lilla bykärnan och alldeles precis vid foten av Ramundbergets skidsystem.

Rummen är anpassade för 1 till 4 personer, och hela hotellet andas gemyt och hemtrevlighet. Fjällgården drivs sedan 20 år av samma familj, och det bidrar givetvis till den familjära känslan. När du kommer in i entrén möts du av vitsåpade golv och en sprakande brasa, och en trappa ner finns spa, pool och gym.

När du bor på Fjällgården ingår mor Britas frukostbuffé och en middag som består av en eller tre rätter beroende på säsong. För barnen är det buffé som gäller även på kvällen. Maten lagas med lokalproducerade råvaror, och köttet kommer från kor som betat i Bruksvallarna. Allt bröd som serveras bakas på hotellet.

Ramundberget

Ramundbergets historia som turistort startade redan 1936, då en grupp studenter kom och bodde i en STF-stuga några kilometer nordväst om Ramundberget för att åka skidor och vara ute på fjället. Året efter ville de ta med sina flickvänner, och då fick de bo i en bondgård i byn istället. En av bönderna köpte sängar på kredit hos handlaren, och övriga i byn tyckte att han var galen. Men efter veckans slut betalade studenterna det dubbla mot vad han hade begärt, och så kom det sig att turismen kom till Ramundberget.

Skidåkning

Ramundberget är en vinterort som erbjuder all typ av åkning, för alla nivåer hos utövarna. Stämningen här är varm trots det kalla vädret, och det läggs mycket fokus på att hela familjen, inklusive barnen ska trivas och ha roligt.

Gillar du alpint så finns det allt från gröna till svarta pister, och även en snöpark att busa loss i. Vill du ta dig utanför pisterna finns det både den lokala företeelsen antipist och heliski att prova på.

För den som gillar längdåkning så har du 11 mil preparerade spår alldeles inpå knuten. Det anordnas en mängd aktiviteter som har med längdåkning att göra, så håll utkik på hemsidan för att plocka russinen ur kakan och boka rätt vecka för att få ut det mesta ur semestern.