Nu närmar vi oss påskledigheten med stormsteg. Påsken ligger relativt sent i år, och det gör att det är ett perfekt tillfälle att smita iväg på en härligt vårig mysresa. Vår huvudstad är vacker året om, men just på våren gör den sig extra bra. Så boka ett hotell i Stockholm, och smit iväg några dagar över påsk för att besöka huvudstaden i sin vackraste vårskrud. Och kanske, kanske kan ni sitta på en uteservering och ta en kopp kaffe.

Ta med dig din familj eller din partner, och ägna tid åt varandra och att uppleva nya saker. Gå på museum, besök gallerier eller ät på nya restauranger. Eller för all del, om du har barn: prova nya lekplatser! Planera inte för mycket, bara. Det kan räcka gott att bo på hotell, njuta av rummet och frukostbuffén. Känslan av ledighet är värd en massa, den med.

Vasamuséet

Om du, eller dina barn, inte har besökt Vasamuséet är det nästan ett måste. Ladda upp innan besöket med att läsa den gamla klassiska boken “Sagan om Vasa” av Bertil Almqvist. Det är en trevlig bok för både stora och små, och ger en bra bakgrund till själva besöket vid fartyget.

På museet visas “Filmen om Vasa”, en 17 minuter lång film som berättar allt från bygget till när hon gick under och hur bärgningen gick till. Filmen är ett bra sätt att få en ökad förståelse för hur livet runt skeppet kunde te sig, men den innehåller också scener som kan vara obehagliga, speciellt för barn.

Njut av en lång brunch

Miss Clara, ett av Stockholms alla hotell, stoltserar med att ha en av stadens bästa bruncher. Varje lördag och söndag mellan 12 och 16 kan du välja vad du vill ha till brunch från den stora brunchmenyn. På lördagar ackompanjeras maten av liveband.

Menyn är varierad och innehåller allt från steamed pork buns, hamburgare, korean fried chicken till olika former av äggrätter som eggs benedict och våfflor. Givetvis finns det även sötsaker för den som föredrar det. Kanske en banana split eller pancakes?

Brunchen är väldigt populär, så boka bord för att vara säker på att du får plats.