Järvsö kanske inte är det första du tänker på när du tänker på skidsemester, men då är det dags att tänka om. Bara tre timmars resa från Stockholm hittar du nämligen ett skidområde som är ett av Sveriges mest välbesökta, med över 220 000 besökare under 2018.

Fokus i Järvsö ligger på barn och familj, och det genomsyrar hela anläggning och även de omkringliggande hotellen och restaurangerna.

Järvsöbacken är ett skidområde med 8 liftar, 20 pister och 4 rullband för de allra minsta barnen. Självklart har man satsat stort på barnens favorit – snöparken, och man har dessutom möjligheter till hopp med en big air bag! Varje dag görs dessutom en barnbana i ordning i backen, med roliga hopp och busiga svängar. Behövs det så hjälper liftvärdarna självklart till att komma upp i liften och backen.

Ytterligare fördelar med Järvsöbacken är att barn upp till 6 år får gratis skipass, och att det anordnas barnaktiviteter vid backen varje eftermiddag. Vill du ha barnpassning så finns det också.

Boende

Det finns flera möjligheter till boende i Järvsö. Du kan välja på att bo centralt eller nära backarna, eller kanske nära naturen. Föredrar du självhushållning så finns det både stugor på berget och i byn att välja mellan, så välj det som passar bäst.

Vill du få frukost fixat och bäddade sängar så står flera hotell till tjänst. Bland annat finns Bergshotellet, som ligger precis vid foten av backen, på bekvämt ski in, ski out-avstånd från liften.

Skidskola

Järvsöbacken har tagit fasta på att man har roligare i skidbacken när man kan åka skidor. Därför erbjuder de en mängd olika varianter på skidskola. Här kan du självklart anmäla dig till den vanliga skidskolan i grupp, men det finns också flera andra möjligheter.

Kanske vill du ha en familjeskidskola för hela familjen tillsammans? Eller om barnen är jättesugna på att tricksa i snöparken så får de antagligen mer ut av det efter en lektion i parken med en instruktör, som dessutom går igenom säkerheten.

Är du nybörjare på skidor så finns det flera grupper som hjälper dig att bli en stabil skidåkare och ger dig förutsättningar för att fortsätta utvecklas på egen hand i backarna.