När överraskade du din andra hälft eller bästa kompis, med en getaway, bara ni två, senast? Är det inte dags igen? Här kommer de ultimata tipsen för en mysig helg i Sveriges huvudstad! Börja med att boka ett mysigt hotell i centrala Stockholm. Det finns massor att välja på, i olika prisklasser och med olika inriktning. Kanske vill ni koppla av på ett spahotell, eller lyxar ni hellre på ett härligt inrett klassiskt hotell med fluffiga täcken och maffig frukostbuffé? Välj det som passar just er, och fundera därefter på vilka aktiviteter du vill fylla helgen med, utöver hotellmyset.

Shopping

För en del är shopping den ultimata avkopplingen, och i Stockholm finns det mängder av shopping att välja bland. En tur längs Norrlandsgatan och dess tvärgator erbjuder både dagsfärskt mode på &Other Stories samt klassiker som exempelvis Burberry. Norrlandsgatan leder mot Stureplan, och här hittar du Sturegallerian, där du kan botanisera hej vilt bland mode i olika budgetklasser, badrumslyxiga tvålar och krämer eller handgjort godis bland annat.

Museum

Om du är intresserad av kultur så kanske du väljer att koppla av med ett besök på något av alla Stockholms museum. Fotografiska visar intressant fotokonst, kolla hemsidan för att få veta vad som visas när du har tänkt att besöka det. Moderna Museets permanenta utställning är väl värd ett besök, och de har utöver den ett flertal intressanta temporära utställningar varje år. Även här gäller det att kolla hemsidan för att se vad som är aktuellt vid just ditt besök.

Mat

Stockholms utbud av mat är i det närmaste oändligt, men det kan också vara svårt att hitta lediga bord på de mest populära ställena. Oavsett om det är en lyxig finkrog, en sober hotellrestaurang, en klassisk husmanskostrestaurang eller en avslappnad men mysig kvarterskrog så kommer du ha flera alternativ att välja mellan, så det är väl värt att göra lite research i förväg. Vi rekommenderar att du väljer var du vill äta i förväg och ser till att boka bord för att slippa vänta timmar, eller ännu värre, få höra “Nej, tyvärr, det är fullt” på restaurangen du hade spetsat in dig på.