Tag tillfället i akt och boka en långhelg i Provence. Att åka söderöver på våren är ett bra sätt att tidigarelägga sommarkänslorna lite. Årstiderna har kommit längre om du åker söderut, och du kan gå i shorts och sitta i solen på en uteservering långt tidigare än hemma i Sverige.

Om du väljer att ha din bas i Nice har du nära till flyg, boende och ett stort utbud av restauranger med mat i världsklass. Med en hyrbil tar du dig lätt runt i de omgivande byarna och kan uppleva den lantliga charmen och fascineras av de oändliga fälten med solrosor och lavendel.  

Regionen är känd för sitt rosévin, men det finns också välkända rödvinsområden alldeles i närheten. Om du har bil finns det flera producenter och vingårdar inom nära räckhåll. Vill du vara säker på att de tar emot besök eller har öppet är det bäst att du ringer och frågar dem.

Hotell La Villa

La Villa på Boulevard Victor Hugo är ett perfekt hotell för dig som vill ha en bra hotellupplevelse. Hotellet ligger 500 meter från stranden och mitt i stadskärnan så det är nära till mängder med restauranger. På hotellet finns en frukostmatsal och en bar/lounge för kvällshäng.

Rummen är snygga och fräscha och du har självklart eget badrum, wifi och en vattenkokare på rummet. Kylskåp och luftkonditionering finns också.

I närheten av hotellet hittar du ett konstmuseum, ett museum för musikinstrument och en park, om du inte vill promenera ner till stranden.

Hotell Hyatt Regency

Precis vid stranden finns hotell Hyatt Regency som är perfekt för dig som letar efter en högklassig hotellvistelse. Här kan du välja mellan rum och sviter som har utsikt över havet eller mot bergen.

Hotellet erbjuder pool, gym och spa. Rummen är snyggt inredda, med bekväma sängar och fräscha och fullt utrustade badrum. Kylskåp med minibar finns på rummet, liksom luftkonditionering.

Hotellets restaurang håller hög klass och det finns också en bar/lounge-del så du behöver inte lämna hotellet alls om du inte vill det. Vill du ge dig ut på Nices gator så finns det hur många restauranger som erbjuder fantastisk mat i närheten. Är du kultursugen finns det flera museer i närheten, till exempel Matisse-museet och Musée des Beaux-Arts Nice.