När du kommer till Stockholm på besök får du inte glömma att besöka stadens bästa konditorier. Efter en heldag på benen finns det få saker som känns så bra som att få sätta sig ner på ett konditori och njuta av en härlig bakelse. Vad är det för skillnad mellan ett café och ett konditori undrar du? Ett konditori är specifikt inriktat på bakverk, som tårtor och bakelser, medan ett café kan komma undan med kokosbollar och kanelbullar. Men när vi går på konditori då är det avancerade bakverk som gäller – ju mer avancerat desto bättre!

Bakelser ska inte bara smaka gudomligt utan även vara vackra att se på. Gärna så vackra att man knappt vill sätta gaffeln i dem. Men, givetvis, gör man det likaväl. På thatsup marknadsför de Fosch Artisan Patisserie som “ögongodis” och det är exakt det vi pratar om. Med fransk inspiration och en djup passion för bakverk har detta prisbelönta konditori mycket att bjuda alla sinnena på. Deras Piemonte är en mjölkchokladmousse med crème brûlée och krispig hasselnöt-praliné botten, som kommer som bakelse eller tårta. På Fosch Artisan Patisserie gör de också en tiramisu som du inte får gå miste om när du är i Stockholm.

Om du är på söder och njuter av konstgallerier och abstrakt konst så kan du smyga in på Chic Konditori. Det är söder vi pratar om så givetvis är dekoren avslappnad och opretentiös, men deras bakverk är tillverkade till perfektion. Perfekt ställe för en bit princesstårta och en god kopp kaffe.