Om du precis som vi tycker att resor och att bo på hotell är det roligaste som finns så har du säkert också någon gång tänkt att du skulle vilja resa mer än du gör idag. Fast nästa tanke som kom var “nej, det går inte, för att…” och så en eller flera anledningar. Men vet du, det går faktiskt. En del kallar det frihet, andra kallar det livsdesign.

Det är givetvis inte lätt, och det kommer inte gå över en natt heller. Men om du bestämmer dig för att skapa ett liv där du har möjlighet att resa och se världen, och sedan arbetar för att det ska bli så har du alla möjligheter att få din dröm att slå in.

Skapa det liv du vill leva

För att du ska kunna skapa dig det liv du vill ha behöver du först veta vad det är du vill. Vill du resa ofta, eller vill du göra långa resor? Är det äventyr eller sol och bad som lockar dig? Kanske storstäder.

När du har klurat ut vad det är du vill är nästa steg att fundera över vad du är beredd att avstå för att kunna göra det du vill. Vill du ha frihet att resa mycket kanske du inte samtidigt kan ha ett fast kontorsarbete där du förväntas vara på plats mellan 8 och 17, till exempel.

Ett sätt att skaffa sig en flexibel arbetslösning är att skaffa en plats på ett praktiskt kontorshotell i centrala Stockholm. Då får du tillgång till allt ett kontor har att erbjuda, fast när du behöver det. Som en bonus får du också ett nätverk av människor som tänker på samma sätt.

Ha tålamod, men arbeta hela tiden mot målet

Det är svårt att förändra sitt liv och sin arbetssituation över en natt. Tillåt förändringen att ta tid, men släpp inte målet ur sikte. Skaffa dig en påminnelse om vad det är du vill uppnå, så du lätt kan påminna dig om det när det behövs. För du kommer behöva påminnas. En tavla, eller ett smycke eller något annat konkret som du kan ha nära till hands när du behöver en knuff vidare.

Det är helt normalt att tvivla då och då, eller att undra över vad du har gett dig in på. För som sagt, förändringar är inte enkla. Men med lite tålamod och enträget arbete så kommer du nå ditt mål, och kunna resa mer och njuta av fler hotellrum.