Vem har sagt att det är fel att kombinera nytta med nöje? Att göra det kan förbättra dina prestationer både på och utanför professionella sammanhang. Att dessutom göra det tillsammans med dina kollegor är ett väldigt bra sätt att hitta nya idéer, stärka relationerna med varandra och utmana er själva. 

Ta exemplet att du ska åka på konferens. Då är det väl mycket mer motiverande att åka dit och jobba om ni samtidigt har en massa roliga aktiviteter inplanerade? Eller att ni när konferensen är slut har ett event där ni presenterar alla idéer ni har kommit på och samtidigt njuter av härlig musik, god mat och skön stämning. Så att kombinera event och konferens är inte alls en dum idé. 

Testa nöje innan nytta

Det vanliga är ju att man gör nyttan först och sen nöjet. Men testa att göra tvärtom. Det kan göra att känslan av att ha kul och njuta av någonting håller i sig när man börjar göra nytta. Plus att göra nytta behöver ju inte alltid vara tråkigt då det kan förlänga känslan av att ha roligt tillsammans. 

Dessutom finns det massor med fakta som säger att hjärnan kan fokusera mer och längre om man tar pauser. Ta därför en paus och gör något kul innan ni ska sätta er i ett tungt möte eller liknande. Det kan ge er en bra känsla i kroppen och ni har förberett era hjärnor på att fokusera. Testa detta nästa gång du är på konferens!