Att bo på hotell är härligt och en bra avkoppling från vardagslivet. Det är en lyxig känsla att checka in, åka upp till rummet och slänga sig på den fluffigt bäddade sängen.

Fast visst vore det härligt att få samma känsla varje gång du öppnar dörren till ditt eget sovrum? Tänk att ha känslan av att lägga sig i en hotellsäng varenda kväll! Det går faktiskt att göra, och det är inte ens speciellt svårt. Och det bästa är att inte heller behöver det bli speciellt dyrt att skapa en lyxig hotellkänsla hemma.

Dock ingår inte någon lyxig frukostbuffé, förstås.

Väggar och fönster

Ett enkelt sätt att skapa hotellkänsla hemma är att sätta upp hellånga gardiner. Med hellånga menar vi alltså gardiner från golv till tak. Gardinerna ska också helst vara smala och hänga i ett par lager som dras lite omlott. Använd skirt tyg, och låt istället mörkläggningen ske med en rullgardin eller persienn.

Ta ner alla tavlor, och handla svartvita posters istället, som du ramar in och sätter upp. Vill du ha familjebilder uppsatta låter du dem också gå i svartvitt.

Sängkläder och kuddar

Det absolut enklaste är att skaffa nya, vita sängkläder. För en riktigt maffig hotellbäddning behöver du också minst fyra ordentligt fluffiga kuddar som du ställer upp vid huvudänden av sängen. Om ditt täcke är lite för platt kanske det är dags att investera i ett nytt. Om du vill ha syntet eller dun avgör du själv, båda delar finns att få i luftiga varianter.

Ett överkast eller en pläd som läggs på tvären över fotänden av sängen ger ett snyggt och välbäddat intryck.

Mattor och fåtölj

Om du vill slå på stort lägger du in heltäckningsmatta i sovrummet. Det ger dig ett behagligt golv att gå på, samtidigt som det ger det där härligt dämpade ljudet. Tycker du att det känns som en för stor grej skaffar du istället ett par matchande, tjocka och gosiga mattor som får ligga på vardera sidan av sängen.

En fåtölj med en läslampa ger också en mysig känsla i sovrummet. Och när du har gjort ett så härligt rum kommer du ju vilja tillbringa mer tid i det, så varför inte låta det bli en skön läshörna där du kan krypa upp och njuta av en god bok.