Om du letar efter en lämplig minisemester nu när våren närmar sig, om än lite för långsamt så är Helsingborg ett bra alternativ. Du tar dig lätt dit med tåg, och det finns mängder med bra restauranger och härliga hotell.

En lång promenad på grönområdet Gröningen längs havet tar dig ut till Pålsjöbaden, ett av staden kallbadhus. Här bastar du innan du doppar dig i det ännu inte speciellt varma havet. Efteråt går du in längs bryggan till Pålsjö krog och värmer dig med en fika.

Restauranger

Restaurangutbudet i Helsingborg erbjuder allt du kan önska dig. Letar du efter fine dining är Gastro stället för dig. På Gastro finns det både fasta menyer med olika antal rätter, samt à la carte för den som föredrar det. Köket är svenskt, med mycket lokalproducerat.

Om du föredrar något lite enklare är Olssons Skafferi ett bra val. Olssons Skafferi erbjuder vällagad italiensk mat i en trevlig miljö och med en tilltalande vinlista från främst Italien som matchar maten fint.

Hotell

Runt Stortorget finns det flera bra hotell, och det allra senaste tillskottet är The Vault Hotel Hälsingborg. The Vault är inrymt i en gammal bankbyggnad, och ligger alltså rakt ovanpå det gamla kassavalvet.

Baren som möter dig så snart du kommer in genom portarna är magnifik, med den pampiga bankkänslan kvar och ett fantastiskt innertak som det är väl värt att rikta blicken uppåt för. Här kan du ta en drink eller en kopp kaffe, beroende på vad du känner för och vad klockan är.

Rummen är personligt inredda med stora blommor, rosa, guld och sammet, och de är avsedda att ge en wow-känsla samtidigt som du känner dig hemma direkt. Alla rum har en minibar och ett eget badrum, med personligt komponerade dofter och en lyxig hudvårdsserie.

Tura

Inget besök i Helsingborg utan att tura, det vill säga ta färjan över till Helsingör. I Helsingör äter du en röd pölse och dricker dansk öl till, och efteråt köper du en glasstrut med tre kulor, som toppas med grädde, sylt och en gräddbulle. Strosa sedan runt och njut av staden en stund innan du tar färjan tillbaka till Sverige.