När du ska besöka en ny stad så kanske du prioriterar att hotellet ska ligga så centralt som möjligt med promenadavstånd till stadens butiker och olika restauranger. Men om du har bil eller elmoped, varför är detta egentligen så nödvändigt? Du kan snabbt ta dig in till den centrala delen, men har också möjlighet att upptäcka en större del av staden om du bokar ett hotell som inte ligger i stadskärnan.

Vi listar fördelarna med att boka ett hotellrum utanför staden, för att du sedan ska kunna göra ett val som passar dig.

Mer prisvänliga rum

Den allra största fördelen med att boka ett rum som inte ligger mitt i centrum är att priset oftast är betydligt bättre. Detta utan att du behöver kompromissa med standard eller storleken på rummet. Tvärt om. Många hotellrum som ligger lite utanför stadskärnan är faktiskt mer rymliga och välplanerade, så du får mer för dina pengar. Du kan då spendera den summa du sparar på att äta god mat eller kanske uppgradera rummet om du planerar att spendera mer tid på hotellet.

Oftast bättre service

Hotell i den centrala delen av staden har flera potentiella besökare och då många prioriterar att sova så nära centralstationen som möjligt, behöver allting inte vara tipp topp på hotellet för att ändå locka gäster. Men hotell som ligger lite utanför staden, erbjuder andra saker som lockar. En fantastisk service och där personalen verkligen är måna om att besökarna ska trivas och få den allra bästa vistelsen.

Så nästa gång du ska bo på hotell, vill du boka i centrum eller lite utanför?