Nu är sommaren snart här och det är dags att fixa till balkongen för säsongen. Efter att ha fokuserat mycket på vår hemmiljö, kanske speciellt på hemmakontoret är det nu dags att uppdatera även uteplatsen. För vi hoppas ju på en varm och skön sommar med mycket utetid.

Men hur gör man då för att få en riktigt härlig och inbjudande balkong (eller altan, för den delen?). Ta inspiration från caféer, tänker vi. Så här kommer några handfasta tips från oss. 

Sittplats

Givetvis måste du ha en bra sittplats. Den ska fungera både för att äta och fika vid för att ge så mycket flexibilitet som möjligt. Oftast har vi inte hur stora balkonger som helst, så välj smidiga och nätta möbler. Hos Banquet cafémöbler hittar du både stapelbara och fällbara stolar som givetvis är snygga också.

Växter

En grön oas är alltid inbjudande. Skaffa gröna växter till din balkong för att skapa en riktigt härlig och avslappnande atmosfär. Välj växter som passar för just ditt läge och temperatur. Har du en inglasad balkong kan du välja tropiska växter, medan på en balkong utan glas i norrläge passar bättre för växter som tål skugga och inte kräver så höga temperaturer. 

Textilier

Precis som inomhus är det alltid bra med textilier för att få till den där härligt ombonade känslan. En matta under sittplatsen ger rumskänsla, och några plädar på stolarna värmer skönt under de svalare dagarna och kvällarna. 

Stora kuddar kan fungera som extra sittplatser på golvet vid behov, och annars kan de piffa till en soffa eller stolarna vid bordet.