Oavsett om du är en riktig cykelfantast eller en person som njuter av att trampa fram på fina vägar i vacker natur så är Urshult platsen för dig

Urshult ligger i Kronobergs län, i Tingsryds kommun, och är främst kända för sin frukt som idag kallas just “Urshultsfrukt”. Här finns flera kända cykelleder och de är alla öppna just för dig!

Här i Urshult möts nämligen:

  • Kronobergstrampen,
  • Åsnen runt,
  • Banvallsleden
  • Sverigeleden

Just Sverigeleden är en riktig utmaning som sträcker sig genom Sveriges alla landskap (förutom Gotland), den är 9 440 km lång och är till största delen asfalterad. Den går även in i både Norge och Finland! Leden skyltades upp redan 1984 och har sedan dess varit uppskattad av både cykelfantaster och vardagsmotionärer.

Så varför inte passa på att blanda nöje med hälsosam motion, där du både får energi av den friska luften, naturen och de trevliga människorna du möter på vägen. Vårt hotell ligger endast ett stenkast från alla cykelleder och du kan efter den sköna cykelturen njuta av ett bekvämt rum med tillgång till egen dusch/badrum innan du besöker vår restaurang för en efterlängtad middag av god kvalité.

Skulle du välja Sverigeleden finns vi här för dig för en skön natts vila innan du fortsätter vidare på ditt äventyr, eller kanske du känner att en mindre sträcka passar dig bättre och väljer att besöka oss för att istället utforska Urshult och Åsnens södra strand.

Oavsett så finns vi här för dig. Med trevliga rum där komforten satts i fokus, med trevlig personal som alltid finns till för dina frågor, och självklart också vår restaurang med fokus på god mat av bra kvalité. Och skulle inte cyklingen passa för hela familjen så glöm inte att fråga efter valmöjligheter, vi finns här för att se till att er semester uppfyller just era mål och önskningar.