Vid den här tiden på året kan det kännas lite dystert. Det är kallt och grått, men julens pyssel och glädje känns fortfarande långt borta. Då får man ta till andra knep för att mota bort tristessen. Ett bra exempel på något som sätter guldkant på livet är att boka in en helg på spa.

Det finns massor av spa att välja mellan. Många hotell har en spa-avdelning, och om du är nyfiken på vad de erbjuder är det väl värt att kolla upp i förväg. Vill du göra det enkelt för dig väljer du ett spa nära dig, och vill du få lite mer känsla av en weekendresa väljer du ett hotell-spa en bit bort, till exempel ett spa inom Bohuslän.

De flesta spa-hotell har bra erbjudande på övernattning och behandlingar. Bland behandlingarna brukar finnas bland annat olika sorters massage, olika kroppsskrubbar, ansiktsbehandlingar, manikyr och pedikyr.

Lämna vardagen hemma

När du checkar in för din spa-helg är det dags att lämna vardagen utanför dörren. En helg på hotell med spa är en lyxig upplevelse som förtjänar dina fulla uppmärksamhet, utan funderingar på nästa veckas middagar eller smutstvätten hemma.

Njut istället av härligt bäddad säng med fluffiga täcken, teve i sovrummet och kanske favoritsällskapet. När du har kollat in rummet och provat så att sängen är bekväm kan du unna dig ett glas bubbel innan det är dags för middag.

Spa-dagen

Dagen börjar förstås med en lyxig hotellfrukost. Sitt länge och njut av allt gott som erbjuds. Många koppar kaffe brukar behövas.

När du är nöjd med frukosten är det dags för själva spa-andet. I spa-avdelningen brukar det ofta finnas olika bassänger med kallt och varmt vatten, bastu, relax-stolar och möjligheter till att äta frukt och ibland också till att dricka bubbel. Tanken med spa är att du ska kunna koppla av och njuta, så rör dig långsamt och håll en låg volym på samtal.

Har du bokat behandlingar brukar de utföras i anslutning till spa-avdelningen.

Det är lätt att tillbringa en hel dag i spa-avdelningen, och efteråt brukar man vara härligt avslappnad och kanske också lite trött i kroppen. Då är det härligt att byta om till snygga kläder och sätta sig till bords för en lyxig middag som avslutning på dagen.