post

Packa rätt inför högtidens hotellnatt

För er som ska unna er en natt på hotell under jul- eller nyårshelgen kan det passa bra med några tips gällande packningen. Det blir väldigt lätt alldeles för mycket packning så fort man ska ut och resa någonstans, även om det bara rör sig om en natt på hotell. Fullproppade necessärer, en hög med böcker, både laptop och surfplatta och alldeles för många ombyten… det går snabbt och vips så är hela resväskan full. Sedan kanske man blir frestad att packa ner flera par skor trots att det inte alls är nödvändigt!

Om vi säger så här: det räcker med ett begränsat antal sminkprodukter – du behöver inte packa ner hela utbudet från Isadora när du ska sova på hotell en natt. Sätt dig ner och planera exakt vad du ska ha på dig och packa en extra tröja eller kofta om vädret skulle bli lite kallare, istället för att ha en helt annan outfit utifall det blir några grader kallare. Planera det så att du kan använda ett par skor under hela resan med max ett extra par, det räcker långt! Du kommer känna dig så mycket lättare och friare med en lättare packning.

Det är verkligen en skön känsla när man lär sig att packa lätt och när man vet precis vad man ska ha på sig så slipper man dessutom att tänka mer på det och kan ägna sin tid och energi åt att njuta av resan istället. Så vi föreslår att du lämnar den där bokhögen och laptopen hemma.

post

Dags för en skön helg i Stockholm?

Om det är något vi har lärt oss i år så är det att man inte behöver åka till andra sidan jordklotet för att ha det bra! Sverige har så mycket att bjuda på, oavsett om man vill ha sol och strand om sommaren, spännande vandringsleder och cykelturer om hösten eller kanske en skön helg i Stockholm med god mat, shopping och allt som staden har att bjuda på.

Med ett hotellpaket Stockholm får du dessutom en massa på köpet. Vad sägs om paketet “Icebar Stockholm”, som kommer med ett besök på populära ICEBAR, som är den häftiga baren skapad av världens kändaste ishotell ICEHOTEL. Med det här paketet får ni bo på Nordic Light Hotel och sedan ingår det en vistelse till isbaren.

Bäst shopping i Stockholm hittar ni på Drottninggatan, Götgatan, Hamngatan och Birger Jarlsgatan – för att nämna några få exempel. Strosa runt på de vackra gatorna i Gamla Stan och njut av det kreativa utbudet av mode, konst och till och med teknik. Det finns alltid en anledning till att sätta sig ner på ett café eller en restaurang och ta en paus mellan butikerna.

Stockholm här känt världen runt för sin vackra arkitektur, så kom ihåg att vända blicken upp då och då för att njuta av de fina byggnaderna runt om i staden. Vi kan alltid hjälpa er att boka en guidad tur om ni vill få mer information om vad som finns tillgängligt i vår vackra stad, oavsett vad ni har för intressen!

post

Kom i fin sommarform med smoothies

Även om vi är mitt uppe i sommaren och högsommaren närmar sig med raska steg, så finns det fortfarande tid att komma i “sommarform” med smarta smoothies och juicer. Det handlar inte bara om figuren utan även om hälsan och när det är varmt ute så är det så mycket naturligare att hålla sig till lätta måltider som går att mixa ihop i en blender. Snabbt, enkelt, gott och hälsosamt.

Om ni ska åka på semester och bo på hotell i sommar passar det fint med en liten blender som är lätt att packa ner i resväskan. Även för dagsturer passar det perfekt med en så kallad “Mix and Go” smoothie blender i borstat stål, som funkar som så att man mixar direkt i sin “to go” container. Så smart!

Gå in på webbutiken Kökets Favoriter för ett brett utbud av mixers och blenders av kända och pålitliga varumärken som Electrolux, OBH Nordica, Philips och Raw. Många av maskinerna är så starka att man kan mixa i princip vad som helst och vissa är till och med batteridrivna – perfekt för en hajk, vandring eller en dag på stranden!

När du är inne på Kökets Favoriter kan vi också rekommendera deras vattenkokare i glas. De finns i olika storlekar och format, men det som är så bra med just vattenkokare i glas istället för plast är att man inte behöver oroa sig över några tillsatsämnen eller kemikalier och de är också bättre ur miljösynpunkt.

post

Hitta mycket inspiration på hotell

På hotell jobbar man ofta med att det ska vara snyggt och smakfullt. Att hitta många soffbord i vackra färger är inte något märkligt utan mer vad man faktiskt kan förvänta sig. Modernt, fräscht och ett ställe där det finns mycket att se. Ska man inreda hemma är det faktiskt inte en dum idé att åka runt och hämta inspiration från olika hotell runt om i världen. Det är sällan det går och kopiera stilen rakt av utan plocka det bästa från alla ställen och anpassa till det egna hemmet.

 

Om man ser något på ett hotell som man verkligen älskar ska man inte vara rädd för och ställa frågan varifrån en produkt kommer. Ibland kan det vara lokala konstnärer som bidrar och andra gånger kan man bli förvånad över varifrån saker kommer. Det kan vara både billiga och massproducerade till dyra och väldigt exklusiva saker.

 

Är det dags att inreda hemma bör man därför inte bara stirra på en viss möbel utan försöka se helheten med färger, tyger och allt som händer i ett rum. Ofta är allt kombinerat för att fungera väl tillsammans, och att då bara plocka ut en liten del av det kan ofta göra att det inte alls passar som man hade tänkt sig. Ta med en god vän eller någon annan som du håller kär och upplev några hotellnätter samtidigt som ni samlar inspiration och tips. Då ni ser något som ni verkligen tycker är snyggt, stanna upp och ta en bild på det!

post

Vad är det bästa med och bo på hotell?

Varför betalar många flera tusen för att bo några nätter på hotell egentligen? Ska man iväg på något speciellt och måste ha ett boende kan många uppleva att det är motiverat, men i annat fall är det inte alla som förstår varför man bor några nätter på hotell. Men många njuter otroligt mycket av att komma iväg från hemmet några dagar och helt enkelt bara stressa ner för en stund. Visst går det att köpa en pizzasten och laga en riktigt god middag i det egna hemmet, men det är inte riktigt samma sak.

 

När man bor på hotell är det någon annan som städar, bäddar sängen och lagar mat åt en själv. Man behöver helt enkelt inte tänka på alla måsten som annars ska hinna med utan fokus ligger på att må bra. För många är vardagen fylld av stress och det är mycket som ska hinnas med. 

 

Bor man på hotell är det lätt att smita ut för och gå på spa, klippa håret eller bara skämma bort sig själv för en stund. Under tiden man gör det är det någon annan som kommer att ta hand om tråkiga saker på rummet. Vid en vistelse på annan ort är det dessutom många som väljer att gå ut och äta riktigt gott på restaurang. Det är lätt att få tid för sig själv eller tillsammans med någon god vän som man valt att åka iväg tillsammans med.

post

Semester med barn

När det är dags för sommarsemester med barn kan det vara roligt och hitta på något utöver det vanliga. Beroende på barnets ålder och dess intressen finns det väldigt mycket och välja på i Sverige. Åker man till Stockholm finns det många upplevelser. Ett exempel är moderna museet där barnen får prova på en mängd experiment och dessutom se en utställning om dinosaurier. I huvudstaden finns dessutom Skansen som bjuder på en härlig djurpark eller Gröna Lund för den som väldigt gärna vill åka karuseller. Dessutom finns vattnet ständigt närvarande som bjuder till härligt bad.

 

Runt om i landet finns flera aktivitetsparker och sommarland. Skara sommarland är ett av alla dessa. Här finns det otroligt mycket att prova på att det knappt räcker med att ägna endast en dag till besök. Prova på någon av de spännande rutschkanorna som finns på det enormt stora vattenlandet eller spana in de karuseller som erbjuds i nöjesparken. För den nyfikna finns det dessutom en mängd andra aktiviteter som erbjuds.

 

Längre söderut i landet finns både Astrid Lindgrens värld och High Chaparall. Tycker barnen mest om Pippi Långstrump och hennes otroliga värld eller vill de ha ett fartfyllt äventyr och jaga cowboys? Här finns det aktiviteter för de flesta åldrar och hela familjen kan bli engagerad och ha en riktigt rolig stund tillsammans. Runt om i hela Sverige finns det väldigt mycket att göra tillsammans med barn. Alla landskap har något och erbjuda också till det mest kräsna barnet i form av bus.

Påskmys i huvudstaden

Nu närmar vi oss påskledigheten med stormsteg. Påsken ligger relativt sent i år, och det gör att det är ett perfekt tillfälle att smita iväg på en härligt vårig mysresa. Vår huvudstad är vacker året om, men just på våren gör den sig extra bra. Så boka ett hotell i Stockholm, och smit iväg några dagar över påsk för att besöka huvudstaden i sin vackraste vårskrud. Och kanske, kanske kan ni sitta på en uteservering och ta en kopp kaffe.

Ta med dig din familj eller din partner, och ägna tid åt varandra och att uppleva nya saker. Gå på museum, besök gallerier eller ät på nya restauranger. Eller för all del, om du har barn: prova nya lekplatser! Planera inte för mycket, bara. Det kan räcka gott att bo på hotell, njuta av rummet och frukostbuffén. Känslan av ledighet är värd en massa, den med.

Vasamuséet

Om du, eller dina barn, inte har besökt Vasamuséet är det nästan ett måste. Ladda upp innan besöket med att läsa den gamla klassiska boken “Sagan om Vasa” av Bertil Almqvist. Det är en trevlig bok för både stora och små, och ger en bra bakgrund till själva besöket vid fartyget.

På museet visas “Filmen om Vasa”, en 17 minuter lång film som berättar allt från bygget till när hon gick under och hur bärgningen gick till. Filmen är ett bra sätt att få en ökad förståelse för hur livet runt skeppet kunde te sig, men den innehåller också scener som kan vara obehagliga, speciellt för barn.

Njut av en lång brunch

Miss Clara, ett av Stockholms alla hotell, stoltserar med att ha en av stadens bästa bruncher. Varje lördag och söndag mellan 12 och 16 kan du välja vad du vill ha till brunch från den stora brunchmenyn. På lördagar ackompanjeras maten av liveband.

Menyn är varierad och innehåller allt från steamed pork buns, hamburgare, korean fried chicken till olika former av äggrätter som eggs benedict och våfflor. Givetvis finns det även sötsaker för den som föredrar det. Kanske en banana split eller pancakes?

Brunchen är väldigt populär, så boka bord för att vara säker på att du får plats.

Livsdesign – så gör du för att ha möjlighet att resa mer

Om du precis som vi tycker att resor och att bo på hotell är det roligaste som finns så har du säkert också någon gång tänkt att du skulle vilja resa mer än du gör idag. Fast nästa tanke som kom var “nej, det går inte, för att…” och så en eller flera anledningar. Men vet du, det går faktiskt. En del kallar det frihet, andra kallar det livsdesign.

Det är givetvis inte lätt, och det kommer inte gå över en natt heller. Men om du bestämmer dig för att skapa ett liv där du har möjlighet att resa och se världen, och sedan arbetar för att det ska bli så har du alla möjligheter att få din dröm att slå in.

Skapa det liv du vill leva

För att du ska kunna skapa dig det liv du vill ha behöver du först veta vad det är du vill. Vill du resa ofta, eller vill du göra långa resor? Är det äventyr eller sol och bad som lockar dig? Kanske storstäder.

När du har klurat ut vad det är du vill är nästa steg att fundera över vad du är beredd att avstå för att kunna göra det du vill. Vill du ha frihet att resa mycket kanske du inte samtidigt kan ha ett fast kontorsarbete där du förväntas vara på plats mellan 8 och 17, till exempel.

Ett sätt att skaffa sig en flexibel arbetslösning är att skaffa en plats på ett praktiskt kontorshotell i centrala Stockholm. Då får du tillgång till allt ett kontor har att erbjuda, fast när du behöver det. Som en bonus får du också ett nätverk av människor som tänker på samma sätt.

Ha tålamod, men arbeta hela tiden mot målet

Det är svårt att förändra sitt liv och sin arbetssituation över en natt. Tillåt förändringen att ta tid, men släpp inte målet ur sikte. Skaffa dig en påminnelse om vad det är du vill uppnå, så du lätt kan påminna dig om det när det behövs. För du kommer behöva påminnas. En tavla, eller ett smycke eller något annat konkret som du kan ha nära till hands när du behöver en knuff vidare.

Det är helt normalt att tvivla då och då, eller att undra över vad du har gett dig in på. För som sagt, förändringar är inte enkla. Men med lite tålamod och enträget arbete så kommer du nå ditt mål, och kunna resa mer och njuta av fler hotellrum.

Fira nyårsafton på hotell

Snart är den här, den glittrigaste och mest sprittande av fester – nyårsfesten! I år byter vi ju även decennium och går från 10-talet till 20-talet, så om det är något år man vill fira lite extra så är det i år! Om du liksom vi tycker att det är lyxigt att bo på hotell så är vårt bästa tips att boka ett hotellrum och fira nyår på hotell!

De allra flesta hotell har nyårserbjudande med övernattning och nyårsmiddag inkluderat. Boka ett paket till dig och familjen, och så är planeringen av nyårsfirandet klart på ett kick! Ingen stress, ingen matlagning, inga inbjudningar, ingen dukning, ingen diskning. Istället är det bara att sätta sig vid ett dukat bord och njuta av mat, dryck och samvaro.

Packa finkläderna och passa på att lägga tid på att klä upp er riktigt ordentligt istället för att förbereda kalaset. Köp äkta löshår online för att fixa till en riktigt glammig frisyr. På med klänning och klackar. Vit skjorta och slips eller fluga. Låt det ta tid, och njut av ett glas bubbel under tiden för att komma i stämning.

Men kompisarna då?

Jamen, se till att de också bokar ett nyårspaket så firar ni tillsammans, fast utan att någon av er behöver stå för värdskapet och förberedelserna! Istället har ni hela dagen att umgås med varandra, prata om året som har gått, och vad som komma skall.

Är ni flera sällskap som bor på samma ställe så kan ni självklart äta middagen tillsammans. Efteråt går ni ut och skålar för det nya året och njuter av fyrverkerierna. Är det någorlunda stora barn med i sällskapet brukar de vara fenomenala på att roa varandra.

Extra lyx – boka ett spa-hotell

Om ni bestämmer er för att fira nyårsafton på hotell så kan ni lyxa till det ännu mer genom att välja ett spa-hotell. När ni har checkat in så byter ni om till badkläder och ägnar eftermiddagen åt att komma ner i varv i varma bassänger, bastu och bubbelpool.

Det allra bästa – hotellfrukost

Det allra bästa med att fira nyårsafton på hotell är nog ändå att när ni vaknar på nyårsdagen är det bara att gå ner och njuta av en storslagen frukostbuffé! Ett i vår mening perfekt sätt att inleda det nya året och årtiondet!

Inred ditt sovrum med hotellkänsla

Att bo på hotell är härligt och en bra avkoppling från vardagslivet. Det är en lyxig känsla att checka in, åka upp till rummet och slänga sig på den fluffigt bäddade sängen.

Fast visst vore det härligt att få samma känsla varje gång du öppnar dörren till ditt eget sovrum? Tänk att ha känslan av att lägga sig i en hotellsäng varenda kväll! Det går faktiskt att göra, och det är inte ens speciellt svårt. Och det bästa är att inte heller behöver det bli speciellt dyrt att skapa en lyxig hotellkänsla hemma.

Dock ingår inte någon lyxig frukostbuffé, förstås.

Väggar och fönster

Ett enkelt sätt att skapa hotellkänsla hemma är att sätta upp hellånga gardiner. Med hellånga menar vi alltså gardiner från golv till tak. Gardinerna ska också helst vara smala och hänga i ett par lager som dras lite omlott. Använd skirt tyg, och låt istället mörkläggningen ske med en rullgardin eller persienn.

Ta ner alla tavlor, och handla svartvita posters istället, som du ramar in och sätter upp. Vill du ha familjebilder uppsatta låter du dem också gå i svartvitt.

Sängkläder och kuddar

Det absolut enklaste är att skaffa nya, vita sängkläder. För en riktigt maffig hotellbäddning behöver du också minst fyra ordentligt fluffiga kuddar som du ställer upp vid huvudänden av sängen. Om ditt täcke är lite för platt kanske det är dags att investera i ett nytt. Om du vill ha syntet eller dun avgör du själv, båda delar finns att få i luftiga varianter.

Ett överkast eller en pläd som läggs på tvären över fotänden av sängen ger ett snyggt och välbäddat intryck.

Mattor och fåtölj

Om du vill slå på stort lägger du in heltäckningsmatta i sovrummet. Det ger dig ett behagligt golv att gå på, samtidigt som det ger det där härligt dämpade ljudet. Tycker du att det känns som en för stor grej skaffar du istället ett par matchande, tjocka och gosiga mattor som får ligga på vardera sidan av sängen.

En fåtölj med en läslampa ger också en mysig känsla i sovrummet. Och när du har gjort ett så härligt rum kommer du ju vilja tillbringa mer tid i det, så varför inte låta det bli en skön läshörna där du kan krypa upp och njuta av en god bok.