Kom och besök Urshult, en mysig tätort i Tingsryds kommun i Kronobergs län. Urshult ligger intill Åsnens södra strand och bjuder på vackra landskap och härliga vibrationer. Detta samhälle växte sig från tågstation till stationssamhälle och idag är det en plats många besöker under sommaren för en avkopplande och berikande paus från vardagen. Anledningen till varför tåget stannade till i Urshult var på grund av de många fruktodlingarna runt sjön Åsnen. Du kanske har hört talas om “Urshultsfrukt” förut? Vi är kända för våra mumsiga frukter så om man tycker om färsk frukt så är Urshult the place to be.

Här väntar också badplatsen Blötan vid Stora Hensjön, Båt och kanotuthyrning vid Tingsryd Resort, Fiske i Djupasjön/Yasjön, Hälso- & Gourmetvandring på Korrö, häftiga kallbad som väcker sinnena, Gädd- & Gös-safari på Getnö och mycket mer därtill. Om man tycker om spännande äventyr och vacker natur så kan man ha en underbar semester i Tingsryds kommun. Runt om finns det otaliga badplatser, bassänger och motionsspår som man kan njuta av.

Cyklister älskar att besöka Urshult på grund av cykellederna Kronobergstrampen, Åsnen runt, Banvallsleden och Sverigeleden som alla korsar varandra i Urshult. Banvallsleden är cirka 250 meter lång och sträcker sig från Halmstad till Karlshamn. Perfekt sommaräventyr för cyklisterna som vill ha en utmaning att se fram emot! Fira med att unna dig ett par nätter här hos oss på Urshults Hotell. Om du behöver köpa grill eller andra trädgårdstillbehör i Urshult rekommenderar vi Byggmax som levererar landet runt till spännande priser.