När du ändå besöker vackra Urshult måste du ta en tripp till

Här finns allt för både stora och små då det kända caféet erbjuder fiskdelikatesser så som rökt lax, ål, och gädda till det mer traditionella fikat.

Naturen är vacker och för de som är yngre i familjen finns många olika djur att titta på. Varför inte ta en kopp kaffe i det sköna gräset eller köpa ett fiskekort för området och se om ni själva har turen att få något på kroken! De har öppet mellan maj och september, perfekta månader för dig som verkligen vill passa på att njuta av Sveriges sommar.

Ett riktigt måste besök! Här tillverkas alla möjliga ljus (de flesta handgjorda) med olika motiv, färg och design. Intill fabriken finns tillhörande butik så att du kan se till att få med dig ett minne hem från resan. Glöm inte att tänka på julen redan om du kanske står där under sommaren – för vad är vackrare juletid än just dessa vackra ljus!

Oavsett ditt intresse för loppis eller porslin så kommer detta imponera på dig! Här finns allt inom porslinets värld – allt ifrån koppar, tallrikar, kannor till porslinsfigurer av olika storlek och utformning. Det är världar som möts från svenskt (Gustavsberg och Rörstrand) till både engelskt och tyskt och även olika sekler då det finns porslin på plats som är så pass gammalt som 1810-tal!

Detta är öppet under hela året, men stängt under måndagar. Det kan även anordnas fika för de gånger ni är en större grupp.

Skulle ni behöva hjälp med att planera era utflykter så kontakta oss på hotellet för att få hjälp med kartor eller förslag för dagen. Även om Urshult inte känns så stort så är miljön fantastisk och vi har många guldkorn att besöka för den som önskar.