I Sverige finns det många omtalade hotell som erbjuder en liten speciell känsla och upplevelse. Men det är trots allt ett hotell som sticker ut lite särskilt från mängden och som har fått stor uppmärksamhet i hela Europa och detta är ICEHOTEL

Detta hotell ligger beläget i Jukkasjärvi och har sedan år 1989 byggts upp av is från Torne älv. Det är idag en av Sverigest mest besökta sevärdheter och framförallt när det är säsong för norrsken. Vi har kikat lite mer på Icehotel, för att kunna skapa denna recension och hjälpa dig att boka rätt!

Varför Icehotel?

Så varför är just Icehotel så populärt och vad erbjuder hotellet till sina besökare? Oavsett om du planerar att faktiskt boka rum på hotellet eller inte, så finns det massor av saker som du kan göra. Bland annat har Icehotel skapat en Lounge bar som går i samma stil som själva hotellrummen och om du gillar konst så finns också många härliga utställningar som du kan boka året om.

Det finns också såklart många olika typer av rum som du kan boka om du vill ha hela upplevelsen och också bo på hotellet. 

Är Icehotel öppet året om?

Icehotel är öppet året om, men däremot är inte samtliga delar av hotellet öppet. Dessutom anordnar Icehotel flera event runt om i världen varje år, så det finns mycket att uppleva även under sommaren. Så kika på deras hemsida och boka in en helg som passar dig. Du kommer inte bli besviken.